Prácou naplnené dva týždne a ja nemôžem ísť na ryby - asi hororove myšlienky dnešnej doby. Aj u mňa to tak často je preto som sa ako každoročne začal venovať rýchlym rybačkám a to len troj až 12 hodinovkám. Ak si niekto myslí že chytávam na súkromných vodách, myli sa. Aj na srz vodách máme pekné kapre. Preto im venujem každú chvíľku môjho voľného času.

Je piatok a ja unavený po práci balím udice, dva kúsky chleba a utekám k vode. Smerujem ku kamarátovi, ktorý už chytal na priehrade. Po príchode vyvážam, prikrmujem a zaspávam v aute. Bohužiaľ, nespravil som ani záber narozdiel od neho lebo v noci chytil dvoch kapríkov okolo 5kg. Ráno vstávam sťahujem prúty a utekám naspäť do práce. Ešte v ten istý deň po práci smerujem na iné priehradu kde som už chytal sám. Hneď po náhode asi hodinu chytám kapra okolo 7 kg na pepek v kombinácii z blac orientom celkom dosť som zakŕmil kedže som všetko na lovné miesto dopravoval kobrou. Priznám sa, že mi to dalo slušne zabrať aj tie tri kilá, ktoré putovali do vody. Nie na darmo sa boilies pepek volá takto lebo mi od neho rástli svaly J. Ďalšej ryby som sa dočkal až okolo pol5 nad ránom bol švárny miestný jedlý kaprík mohol mat tak 3 kilá. Znova sa zlakomil na kombináciu pepka a orientu. Opäť balím a idem domov. V Pondelok som v práci skončil až o pol10 večer čo ma v šnúre zastavilo ale nedalo mi to tak som si išiel aspoň zakrmiť zbytkom pepeka čo mi po rybačkách ostal. Bolo to cca pol kila a zamiešal som do toho ešte zopár orientikov. V Utorok po práci znova balim a vyrážam k vode. Idem však len do polnoci pretože som sa už potreboval vyspať.

Konečne sa moje štastie prelomilo, keď po nahode znova po trištvžt hodine prichádza nádherná jazda. Ja zdolávam neskutočne silnú rybu netušil som odhadnúť aký kapor bude no štastena mi hrala do kariet. O 21:00 hod. konečne podberám večšiu rybku. Je to krásny tučný šupináč s váhou 14,64 kg. Zabral na blac orient v kombinacii s pop-upkou royal squid obalene cestom blac orient. Po fotke kaprik putoval rýchlo do vody montáž letela na svoje miesto a čas som si skracoval debatou so susedom, ktorú o pol 12 v noci prerušil nesmelý padáčik myslel som si že to bude zase nejaký pekáčik ale mýlil som sa. Kapor sa nebránil ale plával k brehu centurion držal pevne a ja som znova podoberal krásneho kapra z vahou 10,45kg. Ulakomil sa na kombinaciu pepeka a black orientu tato kombinacia sa mi zapáčila a zjavne aj rybám pepek veľmi chutil .

Teším sa na ďalšiu rybačku na naších krásnych vodách. S pozdravom za garant team Michal Mišo Botko.