Tak a je to tu 15. Máj dátum, ktorý poteší nejedného rybára včetne mňa. Po zazvonení zvončeka vo štvrtok v škole som šiel za mojim triednym profesorom a oznámil mu, že sa chystám na ryby. Triedny sa ma pýta, že kedy pretože vedel, že sezóna sa začína až v nedeľu......a ja mu na to, že v piatok už neprídem lebo si pôjdem obsadiť miesto na priehradu a budem tam až do utorku. Triedny to dáko prehltol a tým pádom som dostal zelenú čo ma nesmierne potešilo a okamžite som utekal do rybárstva k Majovi Syrkovi dokúpiť  všetko potrebné.
  

Po nakúpení smerujem domov kde sa rýchlo balím a vyrážam smer priehrada. Po príchode na lovné miesto som nesmierne rád, že je voľné niet tam ani nohy. Určite malo na tom zásluhu aj počasie keďže pršalo a to odradilo veľké množstvo rybárov. No však mňa to neodradilo a sedel som tam v tom daždi a chystal som si veci na nasledujúce dni. Tak konečne prestalo pršať a ja sa vydávam hľadať lovné miesto. Po asi 30 minútovom člnkovaní moja bojka smeruje zhruba 230 metrov od brehu ... hĺbka vody 6.3 metra. Najprv sa my to zdalo príliš ďaleko ale nakoniec som už lovné miesto nemenil  a spravil som veľmi dobre.  Bojka osadená a rybyčkám tam už putuje vedro partiklu. Sobota večer len tak sa prevaľujem na lehátku a zrazu my napadne , že mám v člne ešte vedro partiklu tak sadám do člna a idem si ich ešte trošku prikŕmiť.
  

Nedeľa ráno a ja už 3.45 vyrážam smer lovné miesto. Na pravú udicu som nainštaloval Black Orient a na ľavú čo iné ako milovanú Acidku. Záber na seba nenechal dlho čakať a už 15 minút po vyvezení  my pípa odposluch v bivaku. Po podobraní na podložku dostávam kapra do 5kg na Black Orient. Spravím pár fotiek kapor putuje naspäť  do vody a ja už mierim opäť na lovné miesto. Zhruba každú hodinu dostávam zábery no žiaľ len na Orient a na Acidku ani ťuk. Zdolávam rybu za rybou od 50 do 70cm. Acidku vymieňam za Fat Boy no záber neprichádza. Ani som sa  nenazdal a bola polnoc a to znamenalo 4 hodinový oddych. Pondelok 3.45 ráno a ja opäť vyrážam na vodu pred tým ako položím montáže si to tam trošku rozkrmim  Acidkou. Rozbieha sa to pomaly, záberou je menej ale priemery rýb sa zvačšujú čo ma teší. Okolo obeda sa rozfúkal riadny vietor, ktorý rozbehal aj tie väčšie rybky. 13.20 prichádza záber na Acidku , pomalý padáčik ja sekám a okamžite vyrážam za rybou na vodu . Po asi 20 minútovom boji  dostávam rybu do podberáka a mierim s ňou na breh kde ma už čakajú kamaráti a ocino. Rybka meria rovných 80cm a takmer 9kg. Po pár fotkách ju púšťam späť do vody a mierim na lovné miesto s Acidkou . Do večera zdolávam kapra za kaprom v rozmedzí  65cm do 80cm  čo je na našu vodu veľmi slušné pretože tu tých väčších rýb nie je veľa. Do polnoci som zdolal ešte pár kapríkov no nič väčšie.
  

Utorok ráno posledný deň mojej 3 dňovej výpravy. Rybky sú aj naďalej pri chuti. Nechcú nič iné ako Acidku. Celý deň ich driapem jedného za druhým. Podvečer ma prišiel pozrieť starký, ktorý my povedal, že chce perfektnú montáž a na jej konci chce Acidku . Všetko som mu pripravil, vyviezol a zhruba o hodinku dostáva neskutočnú jazdu pri ktorej som si myslel , že sa mu ten jeho postarší naviják rozpadne. Po slušnej zdolávačke pri ktorej sa aj zapotil  dostávame na podložku 77cm kapra. Veľmi ho potešil. A spolu aj nadalej zdolávame kapra za kaprom. Odbilo 21.00, starký odišiel a sním aj ostatný čo boli pri mne, susedovci išli späť a ja som sa rozhodol, že ešte preveziem obidve palice . Na jednu som dal 2x20mm Acid Plum a na druhú 24mm Patentku Kaviár.
  
Udice prevezené a ja mierim do bivaku, pomaly zaspávam keď v tom zrazu dostávam záber.. je to brutálna jazda. Po zaseknutí okamžite vyrážam na vodu pretože cítim, že je to väčšia ryba . Nasleduje obrovský boj . Ryba ma vozí po celej priehrade hore dole. Najprv som si myslel , že mám sumca no po 40 minútach sa konečne ukázal  nádherný lysec. Myslel som si, že už je po boji no mýlil som sa kapor pokračoval v nesmiernom boji ešte ďalších 45 minút. Po 85 minútach do podberáku dostávam prekrásneho lysca a ja začnem ziapať na celú priehradu pričom pobudím takmer všetkých susedovcov. Po príchode na breh ma tam čakajú kamaráti z vedľajšieho miesta, ktorý nechápu čo som vytiahol. Kapor mal 93cm a 12,5kg. Po fotení ho púšťam späť do svojho domova. Na tento súboj nezabudnem nikdy v živote. Tak a moja výprava je na konci s ktorou som nadmieru spokojný . Dokopy som za 3 dni dosiahol 38 záberov z ktorých som zdolal 36 kaprov od 50cm do 93cm. 26 kaprov som chytil na Acidku a tie ostatné na Black Orient, Patentku Kaviár a Maxi Liver. Všetky naj ryby boli na Acidku. Lovu Zdar.