Ahojte Garanťáci,

Začiatkom mája sa naskytla možnosť týždňovej rybačky, ktorú sme chceli s parťákom samozrejme využiť. Náčinie sme mali pripravené na riečnu rybačku, avšak počasie nám vysvetlilo, že si to budeme musieť rozmyslieť a rieku ešte nahať chvílku na pokoji. Po krátkej konzultácií sme sa rozhodli, že pôjdeme vyskúšať šťastie na známe štrkovisko.
   

Po príchode k vode sme ostali nemilo zarazení počtom rybárov(bola streda), ktorý tu lovili. Samozrejme sme nezložili hlavu, práve naopak! Z velkým odhodlaním sme sa vydali na vodu presonarovať si kúsok vody, v ktorom sme mohli chytať. Jedna lavica, jedna hĺbka. Okamžite sme rozkŕmili miesta, označili ich bójkami a vydali sme sa na breh vybaliť arzenál. Po cca 2 hodinách sme vyvážali prvú udicu a tým odštartovali NENORMÁLNY kolotoč. Počas týždňovej rybačky sa vystriedali všetky možné úkazy počasia, od dažďa, cez búrku, až ku spaľujúcemu slnku.. Kapríky nám nabehli na kŕmne miesto v podstate okamžite. Miesta sme si predkŕmili partiklom preliatym aminostimom a guličkami rovnako preliatymi aminostimom. Raz denne sme rozhádzali  20 kg partiklu a priebežne po každom zábere sme pri vyvážke rozhádzali 2-3 hrste boilisov z príchuti, ktorá bola nastražená aj na montáži. Predpokladali sme, že budeme mať dostatočné množstvo guličiek, avšak miestny pažravci nás zaskočili. Už na 4tý deň sme na seba pozerali s parťákom, že čo ideme dať na háčik, aby sme nemali tolko záberov. Selektovanie neexistovalo. Keď sa rozožrali 10-12 kilové kapríky, bolo úplne jedno akú veľkú nástrahu, ako ďaleko od háčika, kolko od kŕmneho miesta.. Dokonca cez noc sme pokladali montáže s 3x24mm guličkami. Bolo to niečo neskutočné. Kapríkom sme vytvorili také podmienky, že akonáhle prišli pozrieť na naše miesta, okamžite sa začali napchávať dobrotkami. Veď kto by odmietol CITRUSa, naservírovaného s GLM oblohou podávaného na kukuričkovom podnose J.
      

Málokedy sa nám stalo, že sme mali vo vode naraz všetky 4 prúty.  Zábery boli od rána do neskorej noci. Výnimkou boli len chvíle, keď sme sa chceli najesť, alebo si oddýchnuť  od tolkého zdolávania a vyvážania. To čo sa nám podarilo, sa nám asi ešte nikdy nepodarilo v takomto rozsahu. Pri tak obrovskom rybárskom tlaku aký je na tomto štrkovisku sa  parťákovi podarilo vytvoriť  dokonalé miesto, z ktorého sme ťažili rybu za rybou. Dokonca kapríkom nevadil ani rozruch na kŕmnom mieste pri pichnutí iného kapra. Počas zdolávačky sa nám často stávalo, že prišiel ďalší záber z rovnakého miesta. Dokonca okolo chytajúci rybári sa chodili pozerať, fotiť si nás a pýtať sa na príchute guličiek.  Najúspešnejšími nástrahami sa stal jednoznačne citrus, ktorého nasledovali atlantic a black orient.

Podarilo sa nám uloviť cca 100 kaprov, ktorých sme vyfotili. Tie menšie kapríky u ktorých sa to dalo, sme odopínali vo vode, aby sme im nenarúšali ich sliz. Najväčší kapor výpravy mal 16,8kg a nad 15 kg sme mali ešte 5 kusov. Bola to dlhá, krásna, úspešná, ale aj namáhavá rybačka, pri ktorej sme zúročili naše skúsenosti a opäť sa ukázala sila guličiek GARANTBAITS.

Prajeme vám všetkým úspešný štart do „nádržovej“ sezóny, veľa nových osobáčikov a hlavne nezabúdajte, že len rybu ktorú pustíte, môžete chytiť znova J

Za GARANTBAITS TEAM Kajo Kirdaj & Majo Imro

galéria: http://www.garantbaits.sk/sk/blog/foto/rieka