Dubník Jar 2019.

Máme za  sebou ďalší pretek na Jazere Dubník pri Nových Zámkoch. Vylosované miesto č.8 nebolo pre nás nejaké top. No postavili sme sa k tomu ako novej výzveza bodovať aj na miestach, ktoré  na tejto lokalite nie su top. Pretek sa rozbehol a tímy začali chytať a bodovať. Zabudol som spomenúť, že podľa pravidiel preteku sa bodovala ryba nad 6kg a rátalo sa najväčších 10 ks rýb kapor a amur. Naše šance boli o to menšie, že sme chytali veľke množstvo kaprov pod 6kg. Ostatné tímy nám  utekali bodovo.

  

Po prvom dni sa nám podarilo zapísať iba jednu bodovanú rybu. No na začiatku preteku sme zvolili taktiku a tej sme sa aj držali. Máme odchytané už nejake chvíle pri vode tak sme nerobili žiadnu paniku. Po prvej noci sa naša situácia dajako nezlepšila. Ráno po rannom rituáli raňajšia káva sme si dali cieľ zapísať v ten deň aspoň 5 bodovaných rýb. Kŕmilo a chytalo sa iba na boilies. Mali sme štyri udice tak sme zvolili taktiku, že budeme skúšať viacej príchutí a uvidíme čo začne šlapať ako prvé. Nebudem tu popisovať žiadnu štatistiku záberov na akú príchuť bolo koľko záberov. Ukázalo sa , že  Atlantic Fish je tá správna voľba, ale to neznamenalo, že na všetky udice išla táto príchuť. Plán sme splnili na 80 percent. Tešili sme sa aj tomu, že konečne sem tam prišla aj nejaká bodovaná ryba. Mala prísť zmena počasia tak sme špekulovaili čo to prinesie. Ďaľšia noc za nami ale výsledky žiadne ohromujúce. Pekne sme sa držali na konci tabuľky. Mali sme zapísaných nejakých 6ks rýb. Žiadna výhra ale na súťaživom duchu sme neupadali. Bola pred nami posledná noc a večer sa ukázal, že bude zaujímavá  keď sa nám podarilo chytiť zatiaľ najväčšiu rybu preteku.

  


Zábery naberali obrátky a priemery rýb narastali. Ukázalo sa, že na preteku je treba tvrdo dodržiavať taktiku a veriť svojim nástrahám. Ostatné tímy už rátali a zapisovali pekné skóre ale málo z nich tušilo, čo sa začalo diať na mieste číslo 8. Začal kolotoč záberov sporadicky každých 45 min. Noc bola náročná, ale ráno sa tak pekne pozeralo na sáky pod mólom ktoré čakali na ranné váženie. Po rannom vážení sme prepísali 8ks rýb a priemer bol všetko nad 7kg. Spokojný po prebdenej noci sme pomaličky začali pripravovať veci na balenie. Koniec preteku bol naplánovaný na 10hod. Prišiel koniec preteku a balenie všetkých vecí , čo tak všetci obľubujeme. Vyhodnotenie bolo pre nás prekvapením. Zo spodu tabuľky sme sa cez noc predrali na druhé miesto. Myslím si, že boli prekvapení aj ostatný súťažiaci, ktorý sa už videli na popredných priečkach. Znova sa potvrdilo naše pravidlo, že pretek končí až po poslednom výstrele. Po vyhodnotení a prebratí cien sme sa všetci rozlúčili a rozutekali domov.


Za tím GarantBaits   Marek, Martin, Marcel.