Hi Garant family...

Keďže sa nám začala sezóna dravcov, chcel som ju samozrejme využiť aj ja. Vedel som, že kaprové vody CHAP budú prázdne, takže som neváhal ani chvíľku a hneď ako som sa dozvedel, že mám voľné 2 dni začal som špekulovať .


Rozhodol som sa navštíviť starú dobrú Vindšachtičku. Jazero ľudoprázdne, mrholilo, fúkal vietor, prišlo ochladenie, no podmienky ideálne. Mojím cieľom boli tento raz amure. Takže som nabral poriadne partiklu, guličky PEPEK a popky. Vsadil som na istotu a na háčik išli buď samotné Banánové  popky, alebo 3 zrnká kukurice a nad ne Banánová popka. Vyspomboval som 5 kg partiklu, pár guličiek pepka a k tomu išla montáž s banánovou popkou. Záber prišiel do hodiny. Prvá ryba a hneď vysnívaný amur -9kg. Druhá udica išla na iné miesto, kde som rovnako vyspomboval  5kg partiklu, a nahodil montáž s 3 zrnkami kukuričky a banánovou popkou. Po hodinke prišiel druhý záber a znova sa mi rozožiarili oči, keď som na hladine zbadal mohutné telo s krátkou chrbtovou plutvou.. po 20minútach som dostal do podberáka 12kg silného amura. Následne mi na kŕmne miesta prišli kapre, čož mi ale až tak nevadilo..Poteší každý jeden zdolaný kapor nad 10 kg.  Do polnoci prišlo ešte pár menších kúskov okolo 5kg ktoré som vypol vo vode a jeden krajší  13 kilový šupináč. Na druhý deň sa zhoršilo počasie, zmenil sa tlak a ryby zastali, už sa ani neprevaľovali na hladine. A bolo to cítiť aj na záberoch... Ale ako tomu býva, aspoň sa človek poriadne vyspí v prírode J Ďalší záber som mal až pred obedom, kedy sa prišiel ukázať miestny krásavec. Pre mňa je to jedna z najkrajších rýb aké som kedy chytil.. Čo mu chýbalo do váhy, to mu príroda pridala do krásy.



  

Všetkým rybkám zachutili Banánové popky, ktoré ako som objavil používam takmer stále! Sú to peckové guličky, ktoré majú moju dôveru ako na stojákoch, tak aj na riekach.

Predpokladám, že sa tam ešte v blízkej dobre vrátim... Nech sa Vám darí!

Kajo Kirdaj, GB Team