VÍKEND REKORDOV

 13719465_824320694369379_538052163533294 P1050084 (Small).JPG P1040996 (Mobile).JPG  

      Dlhú dobu som sa snažil dostať na jednu vodu u južných susedov. Keďže som vedel že tam chodieva kamarát Ivan Ligárt tak som ho kontaktoval a po krátkej dobe sme boli dohodnutý na spoločnú rybačku.

        Po príchode k vode všade panovala priateľská atmosféra aj keď boli drobnosti ktoré ma mátali. Krátke vybavenie papierov ,nosenie veci a konečne osadzovanie bojek. Ja som sa spoliehal na GLM Mušľu a Black Orient. Ivan mal jasného favorita a to Fat Boy.


Voda bola momentálne v stave ,keď veľa zo svojho bohatstva nevydávala. Túžobné očakávania sa razom menia na Ivanov prvý záber. Od prvej chvíle bolo jasné že sa jedná o slušného bojovníka. Sila ryby bola skutočne slušná, no po tuhom boji sa na hladine prevalilo telo statného lisca ktorý nakoniec skončil v podberáku. Začal sa rituál okolo úlovku a po fotení sa kapor ocitol v saku na váhe. Váha ukázala nádherných 22kg . Zdokumentovaná ryba končí vo svojom živle. Ivanovi sa darí zdolať niekoľko amurov do zotmenia a v noci sa konečne dostávam k slovu aj ja. Zdolávam menšieho kaprika do 10kg.

           Druhé ráno začíname mojou gratulaciou k parťákovím meninám. Za nie dlhú dobu prichádza záber a na podložke končí statný amúr s váhou 16,5kg. Dozvedám sa že je to Ivanov nový osobák amura. Krásny meninový darček. V ten deň sa na breh prišlo pozrieť ešte niekoľko amurov ale aj nádherný kapor s váhou 17, kg. Ďalšia noc sa niesla mojou smolou keď po jazde rybu necítim na prúte a z vody vyberám vyrovnaný háčik. Pípnutie na druhom prúte končí vytiahnutím zamotanej montáži.
  

              Sobotný deň sa niesol v skúposti na zábery ale nejaké menšie ryby sa podarili. Jeden záber bol ale špecifický. Ako inak na Ivanov prút. Ivanovi po zodvihnutí prútu hovorím že to bol tipický zaber od veľkej ryby. Silný, pomalý, plynulý ťah. Mal som pravdu a Ivanovi sa rybu od dna nedarí odlepiť ani po takmer polhodine boja. Neskutočná sila ryby vôbec neutícha. Ivanove konštatovanie "takú rybu som ešte nemal" hovorilo za všetko. Ja už v tom čase stojím s podberákom vo vode. Otáčam sa smerom k Ivanovi a vidím trasúcu sa ruku skúseného kaprára. Neopísateľný adrenalín a napätie. Po viac ako polhodine sa ryba prvý krát kazuje. Ivan zaregistroval len chvost ale ja som zbadal obrovské telo ktoré sa ukázalo na hladine. Kapra sa nakoniec podarilo podobrať a Ivanovi s rybou v podberáku hlásim "Ivan už je dobre" . Rybu už len preniesť do kolísky ale to je trošku problém lebo váha ryby bola tak veľká s akou sme sa ešte nestretli. Ryba ale končí úspešne v kolíske a začína naozaj náročne fotenie. Nakoniec kapra meriame a obdivujeme metrové telo šupináča. Už len odvážiť. Tu nastáva obrovské napätie. Váha nakoniec ukazuje šokujúcich 27,5kg čo je Ivanov nový osobák kapra. Nasleduje gratulácia a pozovanie vo vode s úspešným návratom kapra do svojho domova.

         Posledný deň sa niesol v znamení citrusa na ktorého sa nám do obeda podarilo zdolať tri menšie ryby. Balíme veci a s neskutočným pocitom odchádzame od vody.

          Ivanovi sa podarilo chytiť dva nové osobáky a ja som naplnený spokojnosťou že som bol toho súčasťou.

   Gratulujem Ivan a teším sa na ďalšiu výpravu.

galeria: http://www.garantbaits.sk/cs/blog/foto/vikend-vo-dvojici