Ahoj

Po asi dvojtýždňovej pauze sme sa rozhodli opäť navštíviť Kráľovu. Ako inak ja, Rudo a naša maminka. Bavili sme sa o rybách celý týždeň. Nakoľko nám pracovné povinnosti nedovoľujú dlhšie byt pri vode tak aspoň na víkend sme sa vybrali loviť ryby na kráľovu. V piatok po nočnej som si zdriemol aspoň dve hodinky a rýchlo chystať veci. Rudo prišiel okolo 14 rýchlo sme pobalili vozík a jedenie a šup odchod k vode.

  

Nami vytipovane miesto bolo voľné. Rozhodli sme sa že my s Rudom  bude skúšať vyvážku na väčšie vzdialenosti a mama bude skúšať na kratšie. Okolo 16 sme už mali všetky prúty vo vode. Prvý záber nenechal na seba dlho čakať a na maminých  prútoch bolo nesmelé pip pip a jazdááá . Mama s Rudom nastupujú do člna a smer ryba, ale nepodarilo sa im ju zdolať nakoľko vbehla do koreňou odkiaľ sa jej podarilo zbaviť sa háčika. Ďalší záber prišiel okolo pol 10 na Rudove prúty. Sadáme do člna a ideme na vodu. Podarilo sa nám zdolať asi 7kg kapríka ,ktorý zobral sólo 24 mm citrus. Do rana sa nedialo nič až o pol 5 prišiel záber na môj prút. Znova sadáme do člna a ideme za rybou. Aj teraz sa nám podarilo zdolať šupíka okolo 8 kg ktorý zobral 24mm citrus.

  

  




Cely deň sa nedialo nič ani len náznak záberu aj keď sa začalo zmrákať a sem tam zahrmelo verili sme že ryba príde. No do polnoci nič po prepísaní sa v rybárskych sme zaľahli ale nie na dlho, niečo po pol 1 prišiel záber na mamine prúty. Na Atlantik mama chytila pleskáča. A to sme ani len netušili čo nastane. Do rána sme sa poriadne nezastavili do 5 rana sme mali ďalších 6 záberov. Podarilo sa nám zdolať 3 kaprov dve ryby sme stratili v spadnutých stromoch a jedného pleskáča.

 

Naša mini výprava skončila s bilanciou 5 kaprov a dvaja pleskáči a 3 nezdolane ryby. Váhy rýb nemáme  nakoľko nám vypovedala poslušnosť váha a naokolo nechytali žiadny rybári. Ako nástrahy na našej výprave boli Atlantik fish a Citrus od firmy Garant baits. Našej maminke sa podaril krásny double ale nakoľko rybka bola pre ňu ťažká tak pri fotení sme jej s Rudom pomáhali. Všetky ryby dostali slobodu a dúfam, že sa s nimi niekedy ešte stretneme.

S pozdravom Rudo, Jožo a naša maminka.