Začiatok sezóny aký som si ani vo sne nepredstavil....

Pred týždňom tu vznikla debata na tému, aký boilies je vhodný na jar, tak som sa rozhodol otestovať Vám ich. Zobral som si novinky od Gatantu a to ecoline gule Bufallo, CSL pelety a CSL Liquid zálievku. Zalial som deň pred rybačkov 3kg ecolinov a také isté množstvo CSL peliet.

 

Na Veľkonočný pondelok som polial ženu a dcéru, pobalil veci a šiel som na súkromné jazero kde som členom. Máme tam osádku kaprov od K1 až do 18kg, ale môj najväčší úlovok bol doteraz 11 kilogramový kapor. Účelom tejto rybačky bolo hlavne testovanie, no tešil som sa i na zachytanie si, veď sezóna konečne začína. Keď som dorazil k jazeru, rozmýšľal som, kde si spraviť lovné miesto. Táto voda sa delí na dve časti: menšiu a väčšiu. Sadol som si tak, aby som mohol využiť obidve časti. Jednu udicu som dal na menšiu časť, kde je spadnutý strom a zakŕmil som trochou CSL peliet, zhruba 1,5 kg guličiek Bufalla a jednu kŕmnu guľu Bufallo som dal pod háčik. Vyniesol som udicu na zakŕmené miesto a čakal som. Druhú udicu som zaniesol asi 100 metrov na väčšiu čas jazera, no dal som ju tak asi 1,5 metra od kraja a tam som zakŕmil len za hrsť ecolinov a za hrsť Atlantic fish. Na háčik som dal novinku dumbbells Atlantic fish a obaľovaciu pastu. Tretiu udicu som dal tiež na tú väčšiu časť jazera, ale ku kraju k padnutému stromu. Na túto udicu som dal acid plum chytačku, plus plavačku a to miesto som zakŕmil len jednou hrsťou Bufalla. Tak a už sú všetky udice vonku. Postavím bivak, čakám asi hodinu, no v tom prišla jazda na ecoline guličku. Bol to prvý kaprík cca 3kg. SUPER!!! Ideme ďalej. Opäť som udicu vyniesol na to isté miesto, trochu dokŕmil a za pol hodinu zase 5kg kaprík.

 

Moje kŕmne miesto funguje !!! Či veríte alebo nie, na tú udicu, kde som zakŕmil viac prichádzali zábery pravidelne asi každú pol hodinu a tie dve udice na veľkej vode boli stále ticho. Veľmi som bol unavený z tej jednej udice, tak som ju o 22:00 hod. musel vytiahnuť a povedal som si, že ešte mám vo vode dve a počkám na niečo väčšie... Do rána bol kľud, no prišlo to... Ráno sa rozbehol Atlantic fish a vytiahol som krásnu rybu s váhou 11.20 kg. Chvíľu na to sa ozvala i druhá udica a ja si pripisujem kapríka s váhou 9kg. V takomto rytme to pokračovalo celý deň. Zábery prichádzali stále, zväčša krásny lysci. Na druhý deň sa to opakovalo a fungovali obidve kŕmne miesta. Na tretí deň som to zmenil a dal som frankfurt/cesnak plavačku a na druhú udicu black orient. Po dvoch hodinách na obidvoch udiciach záber, našťastie tam bol kamarát, ktorý mi pomohol zdolať druhú rybu. Na jednej bol krásny lysec o váhe 12.5kg a na druhej lysec 15.50kg. Super.... Na jar som tak krásne ryby ani len nečakal.

 

Ale to nebolo všetko, kapríci sa stále kŕmili na lovnom mieste. Zábery stále prichádzali a na tých dvoch udiciach som návnady vždy menil za iné a iné, ale najlepšie sa mi osvedčilo ...... a teraz prišla ta vaša otázka, : Aká návnada je vhodná na jar?! Moja odpoveď znie: 1. NAJDÔLEŽITEJŠIE je nájsť miesto, kde sa kapri zdržujú 2. Zvoliť správnu kŕmnu guľu a aj množstvo 3. Podľa mňa jedna z top gúlí na jar je Atlantic fish, Black orient, Frankfurt/cesnak a samozrejme Acid plum 4. Boilies Ecoline v príchuti Bufallo s CSL peletami je ideálna voľba na rýchly rybolov Ja sám za seba môžem len poďakovať firme Garant baits, že zase prišli s niečim novým, čo ozaj funguje.

Veľké Ďakujem.