Jarná lyscovačka

 

Začiatkom apríla som sa zúčastnil výpravy, ktorá sa uskutočnila tak ako každý rok v tomto čase u našich južných susedov. No tento krát to nebola stará, známa, ostrieľaná Palotás, ale trosku väčšia, divokejšia a pre nás neznáma priehrada s rozlohou cca 250ha. Miesto sme mali približne v strede jazera s hĺbkou 4,3-4,6metra. Keďže voda v tomto období ešte nie je v optimálnej teplote a ryba podľa môjho názoru nie veľmi rozlezená, sa mi miesto pozdávalo.

  

Po osadení bójok som pripravil kŕmenie čisto z nasekaných boilies a to FATBOY a ATLANTIC. Parťák to  prvú noc vsadil na singlehookbaits a vyviezol 30mm atlantic nad ránom už nám bzučala ta pravá pomalá jazda a zrazu sme mali krásneho jarného 16kg lysca...super začiatok. Ja som bez ryby, ale nešpekuloval som držal som sa miest, ktoré som vopred označil a veril kŕmeniu. Ryba začala sporadicky nabiehať. Podarilo sa zopár kaprov okolo 10kg jeden z nich riadkač vid foto. Ďalšia noc mi priniesla 15kg lysca už som bol spokojnejší :) a opäť Atlantic to zvalcoval.

   

Parťák po dlhšej odmlke a po mojom presvedčení zmenil miesto o 10m a opäť Atlantic 30mm do 6h píp jemne španovanie silonu, jemný zásek a už to išlo, rýchlo prsačky a už zdoláva krásneho 18kg lysca, dve hodiny po vyvezení už ma budí a žiada o asistenciu a podoberáme ďalšieho lysca o váhe 15kg. Nádhera. Počas celej výpravy nám fúkal silný vietor preto sme sa vyhýbali zdolávaniu z člna čo nás mrzí lebo o tom to je ale podmienky nám dovoľovali zdolávať bez problémov z brehu. 

Troška som sa obával boilies ktoré som použil takto skoro na jar pretože sú určené skôr do teplejšej vody ale nie tu sa opäť potvrdil lovec trofejných kaprov ATLANTIC!!! Goodluck priatelia ;)