Ahoj.

Vrátili sme sa zo štvordňovej rybačky na jednej rieke. Naše vytipované miesto bolo voľné. Po rozložení bivaku a rozbalení prútov padla voľba na osvedčené nástrahy od Garantu. Pod háčik putovali Citrus s popkou a testovaná novinka. Do 21 hodiny sa nám nepodarilo spraviť žiaden záber. V v piatok ráno putovali naše prúty opäť do vody a začali sme obmieňať aj nástrahy. Skúsili sme Acidku a Blacka.

 

Prvú rybu sa podarilo zdolať našej maminke, bol to síce len jalec, ale potešil. Ale znova do 21hod. sa nám nepodarilo spraviť ďalší záber. V sobotu za nami prišli aj ďalší kamaráti Gabo a Michal so ženou. Po roku sme sa znova stretli pri vode, tak sme začali trošku grilovať. Poobede sa ozval môj pípak, nasledoval zásek a po chvíľke sa ukazuje menší kaprík. Aj keď nepatril ku kapitálnym, tak veľmi potešil. Po ňom sa mi podarilo zdolať ešte pár pleskáčov. Ale znova do 21hod. žiaden kapor. Rudo bol zatiaľ úplne bez záberu, ale nezabudol poznamenať, že na neho to čaká zajtra.


Ráno sa nám moc vstávať nechcelo, tak naše prúty putovali do vody až o 6 ráno. Asi po 20 minútach sa ozval pomalým ťahom Rudov prút. Rýchle prisekávam a ryba sa pomalým prevaľovaním púšťa dole prúdom a to už Rudo vedel, že nepôjde až o takú malú rybu. Asi po 20 minútach boja sa kapor konečne dostáva k brehu a nastáva ten pravý boj. Keď sa prvýkrát kapor ukázal pri brehu, po zahliadnutí sme vedeli že pôjde o jedného s tých, pre ktorých chodíme k vode. Ryba sa stále nevzdávala a koľko ju Rudo pritiahol, toľko si kapor potiahol späť. Už asi na 5x keď ryba nabiehala nad podberák sa mi ho podarilo podobrať. Vtedy nastala radosť všetkých troch.

 

Odhad v podberáku bol niekde okolo 15 kg. Ale keď som chcel kapra zdvihnúť z vody, už sme vedeli, že to bude o niečo viac. Po zvážení a odrátaní saku sa váha zastavila na 18,5kg. Medzi tým sa na mojom prúte ozvalo súvislé píííííííp. Rýchly zásek a ryba si brala šnúru z navijaku,ale po chvíľke sa mi podarilo kapra otočiť a naviesť na podberák. Tešil som sa veľmi. Po odváženi mal môj kaprík váhu rovných 12 kg. Tak sa nám podarila krásna dvojka z rieky. Naša nástraha bola jedna 20mm guľka Acid plum od Garant baits. Tak sa tešíme na ďalšie zážitky od vody s Garantom.

S pozdravom Jozef, Rudo a maminka